tips voor een bruiloft in het buitenland

Als trouwfotograaf gespecialiseerd in intieme, luxe bruiloften in het buitenland, ben ik al bij heel wat destination weddings (zoals mensen in de trouwbranche dat noemen) getuige geweest. Ik heb daarom ook een schat aan tips om de planning en de dag zelf zo relaxed en soepel te laten verlopen. Daarom deel ik hier mijn 5 van mijn beste tips: 

Trouwen in het buitenland tips:

1. Plan ahead. Ik raad je aan om een weddingplanner in te schakelen, maar of je dat nu wel of niet doet zorg er in elk geval voor je dat je ruim op tijd begint met het boeken van je locatie, planner/stylist en fotograaf/videograaf. De beste (en leukste :) ) destination wedding specialisten zijn ook het snelst volgeboekt en de kans is dus best groot dat als je niet minimaal 1 jaar voor je bruiloft begint met boeken je favoriete leveranciers al geboekt zijn op jullie trouwdatum. Ik maak wel eens mee dat mensen een datum (of zelfs hun locatie kiezen op basis van wanneer ik nog beschikbaar ben 😮) kiezen op basis van mijn beschikbaarheid, maar het scheelt je een hoop gepuzzel en kopzorgen als je vroeg begint met het benaderen en boeken van leveranciers.

Bride and groom walking past a church in Siena, Tuscany, Italy

2. Houd rekening met het weer. Hartstikke leuk dat jullie een fantastisch mooi plekje hebben gevonden voor jullie ceremonie, maar als dat in de volle zon is zullen je gasten misschien niet heel lang willen (of zelfs kunnen) blijven zitten. Zitten ze lekker in de schaduw maar is het toch nog erg warm? Zorg dan dat er tijdens de ceremonie water en waaiers beschikbaar zijn. Als je nu gaat trouwen in winters Zwitserland of Oostenrijk let er dan op dat je gasten het niet koud krijgen. Dus vind je ceremonie plaats in een mooi maar koud kerkje? Neem je ze mee tijdens een slee tocht of trouw je buiten met het mooiste winter uitzicht ever? Zorg voor dekentjes voor je gasten en licht ze van te voren goed in zodat ze hun kleding en schoenen daarop aan kunnen passen.

3. Maak een block-boeking voor je gasten zodat ze gezellig samen kunnen reizen met de dezelfde vlucht en/of allemaal lekker makkelijk in hetzelfde hotel kunnen slapen. Ook nog eens handig als je op locatie nog extra vervoer moet regelen, dan kan dat voor iedereen vanaf dezelfde plek en is er een stuk minder geregel nodig met verschillende afhaal adressen. 

4. Boek een weddingplanner. Ik zou hier een heel artikel aan kunnen wijden. Maar hier een aantal van de belangrijkste redenen om te kiezen voor een weddingplanner:
-Een weddingplanner is de contactpersoon voor jullie en alle leveranciers. Niet alleen vooraf maar vooral ook op de dag zelf hebben jullie maar ook jullie gasten én je leveranciers een hoop vragen. Jullie willen tijdens jullie bruiloft kunnen genieten en dat alles zo relaxed mogelijk verloopt, dan moet je niet 26 dingen moeten uit zoeken en 70 vragen van je gasten tijdens je trouwweekend moeten beantwoorden. 
-Bruidsparen realiseren zich dit vooraf soms niet maar een bruiloft is voor veel mensen het eerste evenement dat ze organiseren en is dus vaak veel ingewikkelder (ook als je het intiem en klein houd) dan ze denken. Er komt een hoop bij kijken wanneer je een bepaalde visie (in bepaalde kleuren of een bepaalde stijl) voor ogen hebt voor je bruiloft.

-Weddingplanners kunnen je in contact brengen met de leveranciers die precies bij jullie passen. Dat is heel erg belangrijk als je een bepaalde stijl voor je bruiloft voor ogen hebt. Zo heb ik bijvoorbeeld regelmatig gehoord van bruiden die een paar weken voor hun bruiloft nog op zoek moesten naar een andere bloemist omdat ze er achter kwamen dat hun oorspronkelijke bloemist eigenlijk alleen traditionele bruidsbloemen verzorgt (denk aan strak gebonden rode rozen met wit gipskruid, dat wil je niet, zeker niet als je een wild hip boeket in een specifiek kleurenpalet in gedachte had.)
-Een weddingplanner spreekt veelal de lokale taal waardoor de kans dat er misverstanden zullen ontstaan veel kleiner is. 

5 tips voor je buitenlandse bruiloft

5. Kies voor een fotograaf die jullie taal spreekt. Om je op je gemak te voelen tijdens een fotoshoot is het heel belangrijk dat je fotograaf duidelijk met jullie kan communiceren en jullie aan het lachen kan maken. 

Heb jij nog geen trouwfotograaf voor jullie bruiloft in het buitenland? Maak nu een vrijblijvende afspraak voor een gratis consult!

Bewaar dit artikel op je pinterest bord:

tips voor het plannen van bruiloft in het buitenland

Share this story