Er zijn een heel aantal reden waarom je liever 2 dan 1 trouwfotograaf wil inhuren op je bruiloft. Hier is een top 5:

5. Je krijgt meer foto's 
Dit is vrij vanzelfsprekend. Meer fotografen staat gelijk aan meer foto's. En dan vooral ook meer foto's van je gasten. Wanneer ik in mijn eentje een bruiloft fotografeer ben ik in de eerste plaats gefocust op de twee mensen die gaan trouwen. Als ik met een tweede fotograaf ben instrueer in hem/haar om juist ook te focussen op de gasten.

4. Je krijgt foto's van meer verschillende standpunten (Hoe graag ik soms ook zou willen, ik kan niet op 2 plaatsen tegelijk zijn).
Om een voorbeeld te geven, tijdens de voorbereidingen in de ochtend kan ik niet tegelijk bij beide partners zijn om het aankleden, de details als bloemen en ringen e.d. te fotograferen. Maar ook tijdens de ceremonie zijn er momenten waarop ik graag zou kunnen verschijnselen (je moet waarschijnlijk Harry Potter fan zijn (en de Nederlandse boeken hebben gelezen ;) ) om deze term te begrijpen) zodat ik zowel de gezichtsuitdrukking van de partner die bij het altaar staat als de gezichtsuitdrukking van de partner die aan komt lopen zou kunnen fotograferen. Met een tweede fotograaf is dit probleem helemaal opgelost.

3. Je krijgt betere foto's 
Sowieso is er van elk moment een groter aantal foto's om uit te kiezen dus de foto's die uitgekozen worden zijn van een hogere kwaliteit. Bovendien heb ik, omdat er 2 fotografen zijn, ook de mogelijkheid om creatievere shots te maken. Terwijl ik op zoek ben naar de beste hoek hoef ik minder gestresst te zijn dat ik iets zal missen terwijl ik creatief bezig ben omdat ik weet dat mijn tweede fotograaf ook alles vast legt. Het geeft mij dus veel meer vrijheid om nog gavere foto's voor jullie te maken.

Zowel alleen als met z'n tweeën heb ik nog nooit echt iets gemist, maar als ik een collega bij me heb voel ik veel minder druk om ABSOLUUT NIKS TE MISSEN (ik schreeuw niet, ik probeer de stress uit te drukken ;) ) en dat geeft me praktisch gezien meer vrijheid (als ik een mooi doorkijkje zie dan kan ik veilig even weglopen om dat doorkijkshot van jullie te maken) maar ook psychisch geeft het me de vrijheid om creatiever te denken, simpelweg omdat ik weet dat m'n gedachte veilig even kunnen afdwalen omdat er nog iemand alles heel mooi aan het vastleggen is.

2. Dubbele zekerheid 
Mocht 1 van de 2 ziek worden/vertraging hebben/overreden worden door een bus dan komt de andere nog steeds op tijd bij je aan. Als ik of een van mijn second shooters niet in staat is om te komen komt er uiteraard een vervanger. Maar in de meest extreme omstandigheden (waarbij ik letterlijk bedoel een ongeluk op de dag zelf) is er altijd nog 1 fotograaf wel bij je bruiloft aanwezig.

1. Er wordt zeker weten niks vergeten of gemist!
Wij bruidsfotografen doen graag net alsof we een soort van supermensen zijn die in staat zijn om 12 uur of meer op de top van hun kunnen weten te presteren. Dit is iets wat we onszelf graag wijsmaken maar… tja… laten we eerlijk zijn, niemand kan doorlopend op zijn best presteren als het om 12 uur lang werken gaat. Desalniettemin, met twee fotograven wordt dat moment van verzwakte concentratie opgevangen door de ander. Hetzelfde geldt voor het moment dat een fotograaf naar het toilet moet (alhoewel wij supermensen natuurlijk ook de hele dag alles op kunnen houden) of het moment dat we onze lenzen moeten wisselen. Zelf werk ik altijd met twee camera's aan mijn cameraholster, maar tijdens het wisselen van lenzen is mijn aandacht toch ergens anders (namelijk in mijn camera tas ;-)). Maar als je twee fotografen hebt rondhangen, zal de één nog steeds jouw plotselinge schaterlach vastleggen ook al is dat net op het moment dat de ander met zijn neus in de cameratas zit.

Why 2 wedding photographers

Zou jij graag twee fotografen op je bruiloft willen? Email ons om te zien of we nog beschikbaar zijn op jullie trouwdag. Neem een kijkje in mijn trouwfotografie portfolio of neem contact op als je vragen hebt. Ik hoor graag alles over jullie plannen voor jullie bruiloft!

Bewaar dit artikel op je Pinterest bord:

Share this story